Ce presupune spitalizarea de zi

Pentru internare de zi la una din specialitățile noastre, vă rugăm să vă programați din timp, telefonic sau direct la recepție. De obicei, pentru pacienții care ne vizitează pentru prima dată nu se va realiza o programare direct pentru spitalizare de zi, ci pentru consultație. În urma consultației, medicul vă va propune ca opțiune spitalizarea de zi sau continuarea investigațiilor in regim ambulator. Spitalizarea de zi se poate realiza fie in aceeasi zi (daca sunteți programat dimineața și veniți nemâncat), fie într-una din zilele următoare, dimineața.

Daca nu aveți deja, va trebui să solicitați un bilet de trimitere de la medicul de familie , către una din specialitățile noastre: Endocrinologie, Diabetologie, Cardiologie. Sunt valabile si biletele de trimitere de la medicul specialist (altul decat medicul de familie), cu condiția ca biletele să fie valabile in sistemul de asigurări de sănătate (prin CAS).

Dacă sunteți programat dimineața, în ziua programării vi se vor recolta analize de sange, așa că este preferabil să veniți nemâncat. Pacienții diabetici sub tratament cu insulină sunt rugați să anunțe din timp la recepție, pentru a putea fi recoltați printre primii.

Prima vizită în spitalizare de zi se face conform programării telefonice prelabile.

  • La recepție vi se vor solicita actele necesare internării de zi: bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, act de identitate, cardul de sănătate; daca va fi nevoie de concediu medical vi se va solicita de asemenea o adeverință de la angajator, unde se specifică numărul de zile de concediu medical din ultimul an; vi se va solicita să cițiți și să completați un formular de consimțământ informat; veți fi apoi îndrumat spre cabinetul de consultație al medicului la care ați fost programat;
  • În timpul consultației, dacă sunteți pacient nou al clinicii noastre, vă vor fi solicitate informații despre afecțiunile de care suferiți și tratamentele pe care le urmați în prezent, despre investigații anterioare prezentării în unitatea noastră. Vă rugăm astfel să aveți la dumneavoastră documente medicale anterioare precum și planul de tratament pe care îl urmați. Ca urmare a consultului medical vi se vor stabili indicațiile de investigații suplimentare: analize de sânge, electrocardiograma, ecografii, alte explorări. Veți fi indrumat spre sala de recoltare și cabinetul de explorări și/sau ecografie.
  • Recoltarea analizelor se va face dimineața, după un interval de minim 8-12 ore de la ultima masă.
  • La finalul procedurilor vi se va comunica data la care trebuie sa veniți după rezultate și scrisoarea medicală, precum si daca mai sunt necesare vizite intermediare. Daca nu v-a fost solicitat în momentul programării, vă rugăm să lăsați la recepție un număr de telefon pentru a putea fi contactat în caz că este nevoie de analize suplimentare sau se modifică data eliberării rezultatelor.

Prezentarea pentru rezultate are loc la data care v-a fost comunicată la prima vizită. Presupune o nouă intalnire cu medicul care v-a consultat și care vă va comunica diagnosticul, rezultatele investigatiilor precum și planul de tratament și de urmărire.

Tot acum vi se va elibera scrisoarea medicală pentru medicul de familie și, daca este cazul, rețeta cu medicamentele din planul de tratament.

Programul de vizită in cadrul spitalizării de zi este intre orele 8:00 – 13:00.