Sfatul medicului oferit de CLINICA MEDENA – Endocrinologie

În aceste zile în care suntem nevoiți să stăm în case din cauza pandemiei cu noul coronavirus, medicii Clinicii Medena vin în sprijinul persoanelor cu diverse afecțiuni cu recomandări punctuale în funcție de tipul bolii.

Dr. Ioana Mihăilă, medic primar în endocrinologie, face câteva precizări referitoare la unele medicamente esențiale pentru cei care suferă de hipotiroidism.

În ultimele 2 luni am tot primit întrebări referitoare la tratamentul cu Euthyrox și la posibili înlocuitori.
Din cauza problemelor de aprovizionare la nivelul depozitelor și farmaciilor, prepatratul Euthyrox a fost dificil de găsit în ultima perioadă.

Dacă suferiți de hipotiroidism și aveți nevoie de Euthyrox, recomandările noastre sunt următoarele:
👉 sunați la farmaciile din apropierea locuinței dumneavoastră și întrebați când vor mai primi medicamentul (Agenția Națională a Medicamentului și firma producătoare au dat asigurări că problema de aprovizionare este în curs de rezolvare).
👉 dacă nu găsiți Euthyrox în timp util, un posibil înlocuitor este preparatul AccuThyrox. Acesta are aceeași substanță activă (Levo-Thyroxina), dar este un preparat lichid, sub formă de sirop. Are avantajul că se absoarbe mai repede și dezavantajul că este mai scump. Mai jos puteți consulta un tabel cu echivalentul AccuThyrox în funcție de doza de Euthyrox pe care o luați.

Atât Euthyroxul cât și AccuThyroxul se eliberează pe bază de rețetă medicală simplă sau rețetă electronică (compensat 100% în anumite afecțiuni). Dacă aveți nevoie de rețetă, nu ezitați să sunați la Clinica Medena (0259.22.11.22 , Lu-Vi 8-14) sau pe medicul dumneavoastră curant. Rețetele pot fi trimise prin mijloace electronice (email, whatsapp – dumneavoastră sau către farmacia pe care ne-o indicați dumneavoastră).
Vă sfătuim ca atunci când găsiți oricare din cele 2 preparate, să evitați să vă faceți stocuri și să cumpărați tratament doar pentru 3 luni. S-ar putea ca o gravidă sau un copil să rămână fără tratament pentru o perioadă, iar un control optim al hipotiroidismului în aceste cazuri este absolut necesar.

Echivalențele Euthyrox – Accuthyrox:
Euthyrox AccuThyrox
25 µg 1.2 ml
40 µg 2 ml
50 µg 2.5 ml
70 µg 3.5 ml
75 µg 3.7 ml
90 µg 4.5 ml
100 µg 5 ml
125 µg 6.2 ml
150 µg 7.5 ml

Aveți grijă de sănătatea voastră, stați acasă! Sărbători liniștite!

Clinica Medena
☎️0259.22.11.22
📍Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea
Dr. Ioana Mihăilă
📲0745.899.688