Recomandările Clinicii Medena în timpul stării de urgență

🔴 Conform prevederilor din domeniul sănătății specificate în Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României din 16.03.2020, dorim să ne informăm pacienții cu următoarele:
– Nu este nevoie de cardul de sănătate pentru acordarea și validarea serviciilor medicale.
– Medicii de familie pot prescrie rețete pacienților cronici fără restricțiile impuse până acum de legislație.
– S-a dublat numărul maxim de consultații pe care le pot acorda medicii de familie și medicii din ambulatoriile de specialitate.
– Se vor interna în spitalele publice doar urgențele.

🔴 Referitor la Clinica Medena și pacienții noștri, revenim cu următoarele precizări:
– Recomandăm pacienților care nu sunt urgențe să își amâne consultațiile programate. Medicii noștri vă stau zilnic la dispoziție pentru sfaturi telefonice privind afecțiunile dumneavoastră
– Rezultatele analizelor medicale vi se vor comunica telefonic și vor fi transmise electronic (prin email sau whatsapp). Noi le vom păstra și în format fizic, pentru a putea fi ridicate ulterior de către dumneavoastră sau de către aparținători.
– Dacă aveți nevoie doar de rețetă pentru tratamente cronice aveți 2 opțiuni: să primiți rețeta de la medicul de familie sau să vă programați pentru rețetă la medicii noștri. Vă încurajăm să luați întâi legătura cu medicul curant, pentru a discuta despre posibilitatea ca rețeta să vă fie trimisă electronic fie dumneavoastră fie farmaciei pe care ne-o recomandați și care se află în apropiere de locuința dumneavoastră (nemaifiind nevoie de validarea cu cardul de sănătate, pentru boli cronice stabile putem să trimitem direct rețeta).
– Pentru pacienții care au nevoie de consultații și de investigații, personalul medical vă stă la dispoziție. Totuși, ne străduim să vă programăm la intervale mai mari de timp pentru a evita aglomerațiile în sala de așteptare. De asemenea, s-ar putea ca timpul de așteptare pentru recoltarea de sânge sau ecografie să fie mai lung, deoarece vom prelua un singur pacient o dată și vom avea nevoie de timp pentru a realiza igienizarea suprafețelor și a aparaturii între 2 pacienți.
– Vă recomandăm ca pentru transportul la clinică să evitați mijloacele de transport aglomerate și să respectați măsurile de igienă a mâinilor. Dacă aveți acasă, vă recomandăm să folosiți o mască chirurgicală atunci când trebuie să stați în spații închise cu mai multe persoane (măsură care îi protejează mai ales pe cei cu care intrați dumneavoastră în contact).
Și cel mai important, evitați pe cât posibil deplasările care nu sunt absolut necesare!
Vă dorim să fiți sănătoși și responsabili!
Echipa Clinicii Medena
☎ 0259.221.122
📌 Strada Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea

📱Lista numerelor de telefon ale medicilor de la Medena
Endocrinologie:
– Dr. Mihăilă Ioana: 0745 899 688
– Dr. Sășianu Aurora: 0749 083 789
– Dr. Butiri Diana: 00749 084 382
– Dr. Bota-Sziber Alina: 0726 171 691
Cardiologie:
– Dr. Cipleu Maria: 0765 249 365
Diabetologie:
– Dr. Florin Ioana: – 0771 306 520
Reumatologie/ Medicină internă:
– Dr. Olău Adina: 0745 197 581.