Screening de cancer de col uterin și sân

România se află în continuare pe primul loc în Europa în ceea privește mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei). Acest lucru înseamnă o rată a mortalității de 4 ori mai mare decât a țărilor Uniunii Europene și de 20 de ori mai mare decât a Islandei, de pildă.
Cu toate că prin screeningul de cancer de col uterin, acesta poate fi depistat și tratat încă din fazele incipiente, conform unui studiu guvernamental, 1 din 10 femei din România nu a fost la un control medical de rutină în ultimii 10 ani.
Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer apărut la femei. Mortalitatea prin cancer de sân poate fi redusă semnificativ, dacă acesta este diagnosticat și tratat la timp. Mamografia este examinarea recomandată ca metodă de diagnostic precoce a cancerului de sân. Există numeroase studii care arată că mamografia efectuată o data la 2 ani la femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani duce la reducerea mortalității prin cancer de sân cu aproximativ 20%. La persoanele sub 40 de ani se preferă în general ecografia mamară de prima intenție.
În cadrul Săptămânii Europene de Luptă împotriva Cancerului (SELIC), care are loc anual în perioada 25 şi 31 mai, oferim tuturor femeilor posibilitatea de a beneficia de un pachet de 3 teste de screening de cancer într-o singură zi:
🎗Test Babeș Papanicolau
🎗Ecografie mamară
🎗 Mamografie

Programări:
Clinica Medena Oradea
☎️0259.22.11.22
📍Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea