Sfatul medicului oferit de CLINICA MEDENA – Cardiologie

În aceste zile în care suntem nevoiți să stăm în case din cauza pandemiei cu noul coronavirus, medicii Clinicii Medena vin în sprijinul persoanelor cu diverse afecțiuni cu recomandări punctuale în funcție de tipul bolii.

Dr. Maria Cipleu, medic specialist în cardiologie face câteva recomandări pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare (CV) și nu numai în această perioadă:

👉 Spălarea frecventă pe mâini cu apă și săpun și dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;
👉 Evitarea locurilor aglomerate și a contactului direct cu persoane care prezintă simptome de infecție;
👉 Prepararea corectă, din punct de vedere termic, a produselor de origine animală;
👉 La pacienții vârstnici este mai puțin probabil să apară febra, așadar, simptomele care pot apărea sunt: tusea și dificultăți de respirație (NU confuntați aceste simptome cu cele provocate de afecțiuni cardiovasculare! Dacă aveți motive să suspectați o infecție, adresați-vă medicului dumneavoastră curant);
👉 Este important ca pacienții cu afecțiuni cardiovasculare să fie la zi cu vaccinarea antigripală și cu vaccinul pneumococic, din cauza riscului crescut de suprainfectare bacteriană secundară, după contractarea virusului COVID-19;
👉 Pacienții care urmează o schemă de tratament stabilizator (statine, beta-blocanți, IECA/Sartani) trebuie să o respecte cu strictețe, mai ales în această perioadă, ca o măsură de extraprotecție împotriva decompensării bolii.

Aveți grijă de sănătatea voastră, stați acasă!

Clinica Medena
☎️0259.22.11.22
📍Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea
Dr. Maria Cipleu
📲 0765 249 365