Sfatul medicului oferit de CLINICA MEDENA – Endocrinologie

În aceste zile în care suntem nevoiți să stăm în case din cauza pandemiei cu noul coronavirus, medicii Clinicii Medena vin în sprijinul persoanelor cu diverse afecțiuni cu recomandări punctuale în funcție de tipul bolii.
Dr. Alina Bota-Sziber, medic specialist în Endocrinologie, face câteva recomandări pentru pacienții diagnosticați cu osteoporoză.
Pentru că osteoporoza este frecvent diagnosticată după vârsta de 65 de ani, reamintim faptul că această grupă de vârstă prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme severe în cazul infecției COVID-19, mai ales la persoanele care suferă de anumite afecțiuni cronice (diabet zaharat, afecțiuni cardiace, respiratorii sau insuficiență renală). Totuși, diagnosticul de osteoporoză sau tratamentul pentru această afecțiune nu cresc riscul de infecție sau de apariție a complicațiilor.
Este foarte important, acum mai mult ca niciodată, să evităm apariția fracturilor la persoanele cu osteoporoză iar pentru aceasta vă recomandăm următoarele:
👉Pentru a evita căderile, să vă asigurați că în locuință nu există obiecte în care vă puteți împiedica sau pe care puteți aluneca.
👉Nu întrerupeți tratamentul pentru osteoporoză prescris (inclusiv suplimentele cu calciu și vitamina D).
👉O perioadă de întârziere în administrarea tratamentului (dacă nu aveți posibilitatea să vă prezentați la cabinet pentru administrarea tratamentului injectabil, sau nu obțineți la timp rețeta), nu va afecta rezultatul pe termen lung. E important totuși în cazul în care urmați tratament cu Denosumab, ca administrarea să nu fie amânată cu mai mult de 4 săptămâni.
👉Pentru prescrierea rețetelor, discutați telefonic cu medicul curant. În această perioadă nu e obligatoriu să vă prezentați la cabinet.
Izolarea fizică nu înseamnă izolare socială, puteți ține legătura cu familia și prietenii prin telefon sau chiar online. Nu ezitați să cereți ajutor pentru cumpărături, medicamente.
Aveți grijă de sănătatea voastră, stați acasă!

Clinica Medena
☎️0259.22.11.22
📍Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea
Dr. Alina Bota-Sziber
📲 +40727417361