Sfatul medicului oferit de CLINICA MEDENA – Endocrinologie

În aceste zile în care suntem nevoiți să stăm în case din cauza pandemiei cu noul coronavirus, medicii Clinicii Medena vin în sprijinul persoanelor cu diverse afecțiuni cu recomandări punctuale în funcție de tipul bolii.
Dr. Ioana Mihăilă, medic primar în endocrinologie, face câteva precizări referitoare la suplimentarea cu vitamina D în perioada de carantină.
Persoanelor cu osteoporoză, femeilor gravide și copiilor li se indică în mod obișnuit suplimente de vitamina D, în special în lunile în care nu există expunere la soare (lunile cu ”r”). Suplimentarea cu vitamina D este indicată și adulților sănătoși în această perioadă, deoarece un mare procent din populația țării are deficit de vitamina de către finalul iernii – începutul primăverii, când lipsește sursa cea mai importantă de vitamina D (transformarea unor substanțe derivate din colesterol în vitamina D la nivelul pielii expuse la lumina UV).
Țineți cont de următoarele recomandări:
Dacă petreceți perioada de izolare din cauza pandemiei cu coronavirus în casă, continuați suplimentarea cu doza de vitamina D3 care v-a fost recomandată de medic, până când vă puteți relua activitatea afară.
Dacă aveți curte și petreceți în jur de 20 de minute/zi afară cu fața și brațele descoperite, puteți întrerupe suplimentarea cu vitamina D3 (dacă medicul nu v-a recomandat altfel).
Clinica Medena
☎️0259.22.11.22
📍Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea
📲Dr. Ioana Mihăilă – 0745.899.688